Hibridni moduli


NOVO! Solarnu elektranu moguće je kompletno ili djelomično opremiti hibridnim termo-fotonaponskim modulima marke Fototherm koji omogućavaju istovremenu proizvodnju električne i toplinske energije. Tvrtka Plan-net Solar d.o.o. kao zastupnik Fototherm termo-fotonaponskih modula za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju,pruža vam inovativan i pouzdan rast razvoja fotovoltaže i zagrijavanja sanitarne vode.Područje primjene:

• krovovi stambenih zgrada,

• krovovi poslovnih, industrijskih i poljoprivrednih zgrada,

• solarne elektrane,

• ostale primjene.

 

Toplinska energija koju stvaraju termo-fotonaponska postrojenja pomoću FOTOTHERM ® modula može se iskoristiti za zadovoljavanje različitih potreba, kao što su djelomična ili potpuna integracija sustava grijanja za:

• bazene,

• podno grijanje (niskotemperaturno grijanje),

• toplu vodu,

• industrijske sustave.

 

Sustav od FOTOTHERM ® modula istodobno pruža mogućnost da se obnovi toplina hlađenjem fotonaponskih ćelija i poveća učinkovitost električne pretvorbe. FOTOTHERM ® proizvodi osmišljeni su da rade čak i sa sustavima odvodnje: u uvjetima kada nije omogućeno pročišćavanje tekućine, postrojenje će se ponašati kao tradicionalni fotonaponski sustav


 

Solarne ćelije koje se koriste u komercijalnim fotonaponskim modulima u pravilu konvertiraju od 13% do 18% ulazne energije, a preostali dio energije povećava temperaturu ćelije s posljedičnim gubitkom učinkovitosti konverzije solarnih ćelija. FOTOTHERM ® tehnologija zasniva se na istodobnoj proizvodnji električne energije fotonaponskim ćelijama kojima se dodaje toplinska energija iz hlađenih kristalnih ćelija. To omogućuje povećanje proizvodnje električne energije (oko 15 - 20% godišnje), a istodobno i stvaranje topline. FOTOTHERM ® proizvodi su proizvedeni uz pomoć tehnologija i od materijala koji osiguravaju trajnost i učinkovitost u skladu s tradicionalnim fotonaponskim modulima.

 

FOTOTHERM d.o.o. osnovan je 2006. godine, a proizvodi i prodaje termo-fotonaponske module uz pomoć vlastite patentirane tehnologije FOTOTHERM ® zasnovane na komercijalnim modulima najvećih međunarodnih robnih marki. Kad je riječ o sigurnosti i učinkovitosti, kontinuirane nadgradnje FOTOTHERM ® tehnologije jamstvo su kvalitete korištenih proizvoda. FOTOTHERM d.o.o. primjenjuje znanja i iskustava stečena kao glavni izvođač radova na postrojenima svih veličina (fotonaponskih i termo-fotonaponskih), kako bi osigurao najviši standard kvalitete u izgradnji postrojenja i montaži uz usku suradnju s provjerenim i iskusnim kooperantima.


SOLARNO GRIJANJE BAZENA

Načelo rada: Tijekom dana pročišćavanje (kruženje) tekućine omogućuje hlađenje FOTOTHERM ® modula kako bi se održala optimalna radna temperatura; apsorbirana toplina će se koristiti za grijanje bazena.


SUSTAV SOLARNIH PLOČA S BOJLEROM

Načelo rada: toplina dobivena hlađenjem FOTOTHERM ® modula koristit će se za povezivanje s bojlerom i sa sustavom solarnih ploča.


Upravljač putem dvaju izmjenjivača topline i crpke upravlja grijanjem vode u bojleru, a voda se nakon toga vraća u sustav solarnih ploča. U slučaju da temperatura koju osigurava sustav nije dovoljna, postrojenju će pomoći toplinski generator. Višak energije bit će pohranjen u solarnom spremniku. Kada je temperatura FOTOTHERM ® modula niža od temperature solarnog spremnika, upravljač uključuje trosmjerni ventil kako bi isključio module iz kruga i iskoristio pohranjenu toplinsku energiju.

Prije nego što uđe u bojler da bi se iskoristila toplinska energija, hladna voda bit će prethodno zagrijana pomoću izmjenjivača, čak i u slučaju niskih temperatura.

SPECIFIKACIJE

Fototherm fotoNAPONSKI moduli s 60 STANICA 156 X 156 mm, polikristalnI silikon.

Moduli serije Fototherm Cs imajU certifikat IEC61215. Opremljeni su s anodiziranim aluminijskim okvirom, koji pruža visoko kvalitetnu zaštitu protiv formiranja hrđe.

 

 Tehnički list: pdfFototherm hibridni moduli (.pdf 1.8MB)

   

Plan-net solar d.o.o.

HRVATSKA
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.hr
   
SLOVENIJA
  Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net.si
 
 
 

9.2.2016
Besplatno vam izradimo elektro projekat za solarno elektrano
 
 
Kada naručujete solarnu elektranu ključ u ruke besplatno vam izradimo elektro p ...
više...
 
 

22.5.2014
Povećajte prihod u svom trgovačkom centru kako bi privukli korisnike električnih vozila
STANICE ZA PUNJENJE električnih vozila

Novi val električnih vozila je stvorio obilje vozača EV koj ... više...

Prijava na Plan-net solar e-novosti

Dozvoljavam da mi tvrtka Plan-net solar šalje e-mail poruke i obrađuje moje podatke u skladu s Pravnim obavještenjima.
Sva prava pridržana. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Zavračam